Rjåhornet – Herøy

598 moh.

En av de høyeste toppene på Gurskøya, nytt og ukjent terreng. Dette var en tur jeg hadde gledet meg til altså!

Finfin høstferiedag, oppholdsvær men ikke strålende sol, 8 grader i lufta og god motivasjon. Begge ungene ble med FRIVILLIG samt et søskenbarn også. Så tursekkene ble pakket og jeg og tre kids var klar for avgang.

Vi valgte ruta som starter fra Djupvik, den skal være den minst krevende ruten, og på skiltet nede står det 3 km til toppen. Fitbit`en min er ikke helt enig og klokket inn 4 km når vi nådde toppen så hva som er reelt her er jeg litt i tvil om.

Man kan nok lett bli litt motløs, for det ser både langt og tungt ut når man kommer seg gjennom skogen og begynner på selve fjellet, men det er overraskende lite bratt. Det er fine distanser med ganske grei helling å gå i med et partre brattere partier sånn innimellom, dette er det landskapet jeg elsker å gå i!

Vi så utrolig mange sånne små pelsete kompiser både opp og ned, og etter litt googling har jeg funnet ut at det nok er det som kalles Bringebærspinner, mye søtere som larve enn som ferdig «sommerfugl» iallefall! *urk*

Men veien går gjennom nydelig landskap, det er små bekker, steiner man kan hoppe på, og man vandrer forholdsvis lett frem og opp, bare helt nydelig!

Så deilig å nå toppen at man faktisk dobler seg selv i antall!
Utsikt mot Tjørvåg og det som ser ut som verdens ende.

Belønning på toppen er selvfølgelig kaffe, (saft) kjeks, litt frukt og det å sitte i le og bare nyte den fantastiske utsikten før man starter på den litt lettere turen ned, med ekstra stolthet over at man faktisk KLARTE det i sekken.

Totalt var vi ute på tur i 4 timer, totalt litt i overkant av 8 km på klokka, noe som nok ble litt i lengste laget for et par av ungene, men vi klarte det! Og det er vi skikkelig, skikkelig stolt over!