Silhouette Cameo – Hvordan få kuttemattene til å leve lenger.

Jeg har flere hobbyer. Både søm, foto og sublimering tar mye tid, men jeg holder også på med vinyl! Det har vel de fleste som følger meg sånn halvveis fått med seg.. 😀 
Både til pynt på klær, men også til vegger og gravemaskiner, biler og postkasser.

Noe man trenger for å lage mindre trykk er en kuttematte og disse er jo ganske dyre i innkjøp, de koster vel ca 180 kr nå og jeg synes det er litt dyrt, men det er et must have, så da får det egentlig bare koste det det koster.

Tar man pent vare på dem så varer de lenge, men er du sånn som meg, som har hund, katt, unger og mann så blir de fort full av rusk og rask, og hundehår.. 
Men selvom jeg har kjøpt nye matter etter hvert jeg trenger det så har jeg alikevel ikke kastet de gamle! For jeg har sett og hørt at man kan bruke de om igjen bare man får tak i rette limet, og nå her for en stund siden bestillte jeg rette sorten lim på ebay, og når den kom i posten nå så var det bare å skride til verket.. 

Utgangspunktet… Matter der limet ikke er hold i, de er FULLE av skit som uansett gjør kuttet ujevnt, og de er bare ubrukelige.. 

Det jeg brukte er denne limen jeg bestillte fra ebay (LINK) og 1 1/2 svamp av den sorten på bildet.. 

Så var det bare å skride til verket da vettu! 

Vasker med Zalo og vann.
Noen ganger satt skiten og limresten såpass fast at de måtte skrapes av, da brukte jeg bare ene sida på ostehøvelen her, da ble matta HELT ren og klar for ny lim. 

Jeg blanda limen med litt vann, ca 50/50 og spredde det utover matta med en bit svamp.. 

Lot det tørke til det ble helt blankt og la på beskyttelsespapiret som hører med matta. 
VOILA!! ferdig! 

Fire nye matter klar for nye prosjekter, hadde jeg skulle kjøpt disse nye hadde det kostet meg 700 kr – istedefor den limen til ca 80 kr.. 
Og ikke gikk det med mye lim heller.. Tipper jeg kanskje har brukt 1/10 av flaska på disse mattene.. Maks! 

Bra for meg, bra for lommeboka og litt bra for miljøet.